Peugeots mogen rijden op CO2 Saving Diesel

CO2 Saving Diesel » Peugeots mogen rijden op CO2 Saving Diesel

PSA groep heeft de motoren van Peugeot goedgekeurd om te draaien op synthetische brandstoffen volgens de EN15940 normering. Dit betekent dat de CO2 Saving Diesel gebruikt mag worden als brandstof voor deze auto’s.

Peugeot is één van de eerste die deze goedkeuring (EN15940) afgeeft op hun voertuigen. Het gaat om een specifiek aantal modellen en motormodellen van de Franse autofabrikant. Lees hieronder de modellen.

Welke Peugeot’s?

Niet elke auto met een dieselmotor mag zomaar afgetankt worden met CO2 Saving Diesel. de PSA groep heeft de goedkeuring namelijk afgegeven op de door hun gefabriceerde Euro 5 en Euro 6 motoren. Dit betekent dat bij gebruik van dit product de motorgarantie ongewijzigd blijft. Ook de onderhoudsintervallen blijven ongewijzigd.

Hierdoor mogen Peugeot personenwagens met een dieselmotor volgens Euro 5 en Euro 6 specificatie de CO2 Saving Diesel 100 tanken bij een tankstation. Dit product is volledig fossielvrij en gebaseerd op afvalvet, restmateriaal en plantaardige oliën. Het product wordt ook wel HVO (Hydrotreated Vegetable Oil) genoemd.

Met dit product bent u in staat 89% van uw CO2 uitstoot te reduceren. Naast deze forse uitstoot zijn er nog verschillende top eigenschappen van dit product.

Wilt u dit product ook graag tanken? U kunt in de tankstation locator vinden waar dit kan.

Op de volgende link vindt u de officiële persverklaring van Peugeot.

2018-07-25T16:30:15+00:00