CO2 Saving Diesel goedgekeurd door Citroën

CO2 Saving Diesel » CO2 Saving Diesel goedgekeurd door Citroën

Motoren van Citroën zijn door PSA groep goedgekeurd om te draaien op brandstoffen die volgens EN15940 goedgekeurd zijn. CO2 Saving Diesel 100 is een brandstof die valt binnen deze norm. De autofabrikant is één van de eerste die deze goedkeuring (EN15940) afgeeft op hun motoren. Het gaat om een specifiek aantal modellen van de autofabrikant, hieronder vindt u deze modellen benoemd.

Welke Citroën’s?

Het is niet zo dat u dit product zomaar in elke Citroën kunt gebruiken. PSA groep heeft de goedkeuring afgegeven op de dieselauto’s met een Euro 5 en Euro 6 motor. De onderhoudsintervallen voor deze motoren blijven ongewijzigd. Ook de motorgarantie wijzigt niet.

Dit betekent dat Citroën personenwagens met een Euro 5 of een Euro 6 motor de CO2 Saving Diesel 100 mogen tanken bij een tankstation.  Hierdoor is het mogelijk om fossielvrij te rijden met deze HVO. Hydrotreated Vegetable Oil wordt namelijk gemaakt uit biomassa. De grondstoffen zijn hetzelfde als die van FAME, het productieproces is echter anders. Hierdoor is het product kwalitatief vele malen beter dan FAME, en ook dan fossiele diesel.

Wilt u dit product ook graag tanken? U kunt in de tankstation locator vinden waar dit kan.

Op de volgende link vindt u de officiële persverklaring van Citroën.

 

2018-07-25T16:28:38+00:00